En liten kavalkad av Lilla Bus och hennes upptåg. Jag gillar verkligen att se hur varierade kläder hon har och att hon har kläder i nästan varje färg på planeten och i många olika stilar. Det är en myt att man bara kan ge sina barn ett blandat utbud av kläder när man är rik och har råd med Polarn och Pyret, Me&I eller andra lite speciella märken. Av de kläder som syns här finns vissa märkeskläder varav det enda plagget jag betalat fullt pris för är den gula IdaT-pyjamasen, annars är det rea eller begagnat. Många kläder Lilla Bus har på sig är från vanliga kedjor, antingen köpta nya eller begagnade och en del kläder som syns här är retro som tex den röda och blåa jackan, småfolksmössan och den gula t-shirten. Om man tänker brett inte bara när det gäller vilka kläder man väljer utan även var man letar kan man hitta massor av bra kläder enkelt och relativt billigt. 

Tips:
1. Ytterkläder har jag hittat bra grejer till hyfsade men inte extremt låga priser på tradera. Jag har köpt skalkläder i en omgång och overall i en omgång. På loppisar är det svårare att hitta sådana, är de i bra skick är de ofta dyra och är de billiga är de ofta redo för tippen. Jag betalar hellre några kronor mer för att få en sak i bra skick.
2. Gå på loppisar som inte heter något med "barn" i, oftast finns det ändå ett bra utbud av barnkläder och oftast är priset hälften eller ännu lägre. Jag har köpt märkeskläder för 5-10 kr på vanliga loppisar som säkert kostat 50-100 kr på en barnloppis.
3. Tänk utanför ramen, bara för att en grej hänger på tjejavdelningen så kommer inte din sons snopp ramla av för att han har den eller vise versa. Ta isär set och ha en gullig tröja med Hello Kitty med ett par tuffa jeans eller matcha klänningen med en tröja med bilar på. Gå gärna ett steg längre än bara "könsneutralt" utan töj på de gränser som finns så kanske de en dag inte längre är relevanta. 
4. Vill du hemskt gärna ha märkeskläder i första hand till barnet så skaffa dig en strategi: Ha koll på reor i fysiska butiker och på nätet, köp begagnat men var försiktig med tradera och köp gärna på lokala annonssidor eller via forum eftersom det ofta är billigare. Kolla gärna i butiker på mindre orter när du är där, ofta är deras reor mycket mer generösa än i större städer och när barnet vuxit ur kläderna så sälj dem, i synnerhet de du köpt nya själv. Många märkeskläder går att sälja och få tillbaka delar av summan.
5. Försök gå utanför de stora som Blocket och Tradera och använd dem smart om du använder dem och köp gärna grejer som tex legat ute länge på Blocket och som du kan få en deal på och lägg ett lågt bud på annonser som inte fått så mycket uppmärksamhet men där grejen faktiskt verkar bra. Sätt gärna ett bevakningsbud som du sedan inte höjer så slipper du dras med i budkrig i nivåer du inte har råd med. 
6. Om du av ekonomiska skäl inte har så stort val av kläder utan enbart kan ta på barnet kläder du fått av andra så sortera bort de värsta kläderna och erbjud dem till andra eller försök sälja dem eller om det är kläder du bara fått låna, lägg dem i en annan hög. Om du får behålla kläderna så kan du ofta ändra dem med enkla medel: ett fult tryck kan täckas över med en bit tyg och rosetter och andra dekorationer som man kan tycka är störande kan sprättas bort. Har man möjlighet kan man färga kläder, går man ihop några stycken kan man använda färgen maximalt. Använd också tipsen att mixa kläder, kan du få kläder från både en flicka och en pojke så har du en bra start för att mixa och matcha själv.


Kommentarer

Populära inlägg