Advent i kyrkan med en busfink

Förmiddagen tillbringades i kyrkan för adventsgudstjänst. Jag och Bus var där själva och lite rädd var jag eftersom helgen innan så slutade kyrkbesöket med att Bus fick tokbryt och jag fick gå i förväg. Denna gång gick det bättre, delvis för att ett annat barn hon kände var där tror jag och för att jag valde att sätta mig längre fram så hon kunde se mer av vad som hände. Lilla Bus levde upp till sitt namn och tultade runt och kastade pennor och papper, sprang runt predikstolen, försökte klättra upp i predikstolen och provsmakade ett litet ljus. Med andra ord så var det en hejdundrande succé för att vara ett kyrkbesök med ett barn på 1,5 år. Det var underbart att se henne dansa och spontanapplådera till blåsorkestern dock, hon njöt verkligen av musiken med hela kroppen.

Det går dåligt med julpyntandet för mig. Jag har stuckit ned lite små tomtar i några blomkrukor och jag har skaffat en ny adventsstake som jag förstås tänt första ljuset i. Sedan har jag skaffat en krubba och laddat den med får och hedar. När vi närmar oss jul får Josef och Maria och åsnan komma fram och börja gå. Vi är inte hemma på julhelgen så jag kommer vara tvungen att fuska med att ställa in dem i krubban i förväg och även plocka fram Jesus innan vi åker så de är där när vi kommer hem. På trettondagen kommer hedarna fram. I år så är förstås Iris lite för liten för att hänga med i storyn men jag ska förstås berätta ändå. Jag längtar att bygga detta som en jultradition i vår familj. I veckan ska jag hänga upp mina retrojulgardiner jag fyndat i sovrummet och fixa fram lite juldukar och vår lilla gran. Jag har bestämt att jag även i år ska skippa stor gran då vi är borta för att vi måste köpa en ny plastgran och det vill jag inte. Jag vill gärna ha riktig gran men eftersom vi troligen kommer vara borta de flesta jular så blir det svårt. Barr är heller inte kul och bor man i lägenhet måste man dessutom få in barren i bilen.

Om ämnet bil förresten. Vi är numera ägare till en pippigul Passat. Vi köpte den officiellt i onsdags men Robert upptäckte när han skulle låsa bilen att den inte låste en av dörrarna så den fick gå tillbaka direkt och nu ska vi hämta den på måndag. Jag har inte ens åkt i den än för vi hade inte stolen med när vi skulle hämta den så jag och Iris skulle ta bussen hem men i morgon hoppas jag och håller tummarna att jag äntligen får åka den. Dyrt är det med bil men det känns rimligt att ha en sådan nu när vi har familj och inte ska svärmor behöva låna ut en bil till oss heller som hon gjort så länge. Det känns skönt att hon nu har möjlighet att sälja en eller båda av sina bilar och kanske köpa en ny om hon vill. Senare ska jag försöka komma ihåg att fota bilen så ni får se.

Kommentarer

Populära inlägg