Jag är inte perfekt

Det är viktigt att inte framhäva sin egen förträfflighet. Så här på en blogg så riskerar man att framhäva sig själv som en bättre kristen och människa än vad man är. Jag skriver gärna om mina andliga tankar och önskemål men jag är väl medveten om att jag kanske focuserar för mycket på det som jag är bra på och det som jag funderat mycket på och inte på det jag borde jobba med. Detta inlägg kommer dock att förändra detta.

Svärande: Jag är hopplöst dålig på att låta bli att svära, kan i värsta fall klämma in en svordom i varje mening vilket folk vanligen inte uppfattar som vidare kristet. Jag tror att detta är orsaken att jag inte 'avslöjas' som kristen oftare eftersom det ingår i folks föreställningsvärld att en kristen kan låta som jag. Jag funderar på om detta ska bli det jag kommer jobba med under fastan. Jag har dock inte bestämt mig än.

Sex: Jag anser att den kristna modellen med giftemål är den ideala lösningen, men det är inget som jag i nuläget klarar av. Jag erkänner att jag har en pojkvän och jag avstår inte från sex med honom och jag har heller inte avstått från sex som singel om jag velat ha sex. Nu anser jag inte inte att sexuella synder står i särställning mot andra synder som ibland är alltför populärt i kristna kretsar. Att inte avstå från sex är en synd, men det finns många andra saker som människor kan ha svårt att avstå från och det är varken bättre eller sämre än att inte avstå från sex.

Ljugande: Jag anstränger mig att inte ljuga, men jag skulle ljuga om jag jag sa att jag alltid lyckades.

Döma: Det jag jobbar allra mest med i mitt liv är att inte döma människor och att kunna se alla människor som mina bröder och systrar. Jag tror jag lyckas ganska bra, men inte helt.

Bön: Jag ber alldelens för lite och för ojämnt. Detta kan också vara en uppgift för detta års fasta.

Mission: Jag har en liten mission här på bloggen och ibland på andra sidor, men eftersom jag oftast inte säger till folk att jag är kristen, folk inte tror att jag är kristen och jag inte bär kors så får jag färre möjligheter till detta. Detta är kanske också en punkt för fastan.

Glöm dock inte att mycket av det som en kristen gör görs bäst i det tysta. Skryt inte om dina gåvor och insatser för välgörenhet, du är inte en bättre kristen för att du ropar ut dina böner och sånger, framhäv inte dina moraliska styrkor i onödan, ge och be i stället i tysthet och arbeta med dina tillkortakommanden.

Kommentarer

 1. Elin you may like this online Quaker library- http://www.michiganquakers.org/library.htm

  SvaraRadera
 2. http://www.quakerinfo.com/forum/viewforum.php?f=3&sid=b3017cacea5bfdf2b47d48d2a8323ac4

  SvaraRadera
 3. Jag skulle väl säga att nästan alla av dina punkter står på min lista med, fast att jag är muslim då :P

  SvaraRadera
 4. Mohammed

  Ja, jag tror inte att det är speciellt ovanliga saker att brottas med som människa. Vi kallar oss massor av saker, kristen, muslim, socialist, feminist, kanotist, men först och främst är vi människor av kött och blod och med mänskliga problem och svagheter. Det är viktigt att inte glömma det

  SvaraRadera
 5. var snäll så är andra snälla mt dig. det kör jag på. :) speciellt på internet, då många tycks tro att det är en fristad för mobbing. pöss på dig!

  SvaraRadera
 6. Donken

  Ja, och Jesus skulle nog ha hållit med om det.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg