Saker jag önskade man pratade om när det gäller amning

1. Det är svårt och det är OK att det är svårt. Många tror att det är något som kommer helt naturligt och att man bara kan göra det utan att tänka och för vissa kvinnor och barn är det så men de flesta får åtminstone kämpa lite ibland. Om det är svårt så kämpa inte ensam utan ta hjälp av amningsmottagningen eller amningshjälpen. Vissa BVC är också väldigt bra men tyvärr är det ett lotteri vilka ger bra råd. Om du ännu inte har fött barn så läs på så du är så förberedd som man kan vara.

2. Det är oftast inte så mysigt som det ser ut. Amning är mysigt, ibland och det är ett mycket praktiskt och smidigt sätt att ge sitt barn föda när man fått in snitsen men förvänta dig inte att varje amning är en mysattack. Det kan vara urtrist, speciellt i början då man knappt kan röra sig och det kan vara otroligt ansträngande för se nummer 1, amning är svårt.

3. Att det ofta är fantastiskt mycket trevligare att amma en äldre bäbis och ett barn än en nyfödd. Amning av nyfödda är ett ansträngande jobb som pågår dygnet runt och många som slutat amma vid 4-8 månader kan ofta inte förstå hur man kan välja att amma ett äldre barn. Dock är det ofta i denna period som det "vänder" och amningen blir en lätt och naturlig del av vardagen. Barnet kan också äta mat så vill man inte ge flaska kan man nu också lämna bort barnet en stund om man har lust. De flesta barn börjar också äta mer sällan både pga matintroduktion men även för att de blir mer effektiva. Våga amma längre är mitt budskap!


Kommentarer

Populära inlägg