Tror du på demokrati, mänskliga rättigheter och rättvisa?

Om du tror på det ovanstående så måste du stå emot. Du måste stå emot förtryckarstater som Israel som nu attackerat Ship to Gaza på samma grymma sätt som de attackerat och attackerar den palestinska befolkningen. De påstår att besättningen på Ship to Gaza bestod av Al Quaida-medlemmar och att soldaterna blev attackerade med knivar och påkar, vilket låter som propaganda och är antagligen det också. Även om soldaterna blev attackerade så rättfärdiggör det knappast att skjuta vad det verkar 19 personer och skada än fler. Dessutom befann sig skeppen på internationellt vatten, vad i h-vete hade israeliska soldater där att göra?

Ship to Gaza är en ren solidaritetshandling med ett folk som går igenom ett helvete och som fått utstå upprepade grova kränkningar. I dagsläget släpps väldigt lite förnödenheter in i Gaza och folk får inte ens ta in cement för att bygga upp de hus som Israel bombade sönder. Människor går utan mat och mediciner i ett utomhusfängelse för det är det som Gaza är idag. Det finns människor i Palestina som är mindre trevliga och som även jag skulle kalla terrorister, men det finns knappast en stat i världen som saknar denna typ av folk, tyvärr.

De flesta palestinier är dock vanliga människor, precis som du och jag. Kom ihåg slutet på denna mening, som du och jag. De är inte 'de där' eller 'de andra' de är vanliga människor. De är vanliga människor som vill bygga upp sina hus och sina liv. De är vanliga människor som vill kunna gå och handla utan att riskera att bli skjuten. De är vanliga människor som arbetar och studerar och som vill skapa en framtid för sitt land och sig själva. De är vanliga människor som har sjukdomar och skador som inte kan behandlas för att Israel stoppar hjälpsändningar med medicin. De är vanliga människor som dör av misär, fattigdom och lidande som Israel skulle kunna stoppa om de bara såg till att släppa igenom sändningar med mat, kryddor, medicin och cement.

När jag hörde om Ship to Gaza så förstod jag att två saker skulle kunna hända. Det ena var att Israel skulle ta tillfället i akt och göra något för att hjälpa landets dåliga rykte och släppt igenom skeppen. Jag bedömde detta alternativ som mindre troligt dock. Det andra var att Israel skulle visa sin verkliga färg och attackera skeppen och det blev så det blev. Däremot trodde jag inte att de skulle vara villiga att döda människor, men tyvärr hade jag fel. Trots det mycket olyckliga slutet så hoppas jag att något gott kommer ur detta som att vanliga människor får upp ögonen när det gäller Israel och dess politik. Att Israel förstår att omvärldens stöd för palestinierna är stort och att vår ilska mot denna attack mot en hjälpsändning är mycket stor. Att Israels smutsiga metoder mot palestinierna blir synliga nu när de använt dem mot icke-palestiner. Att vår solidaritet med fred, rättvisa, demokrati och med det palestinska folket står pall denna attack.

Du medvetna tänkande människa, bojkotta denna apartheid-stat och se vilka som är de stora bovarna, de verkliga terroristerna är, nämligen Israels politiker och armé.

Palestina, solidaritet! Leve Palestina och bojkotta Israel!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg