Om mitt mående och ett besked

Jag har gått upp och ned i mitt mående den senaste tiden vilket är orsakat av en rad saker. En stor orsak tror jag är att det nu är ungefär den tid då jag mådde dåligt förra året och det väcker dåliga minnen. Jag mår klart bättre idag än då men ändå är jag inte på topp. En annan stor orsak är att vi fortfarande är delvis på samma sida som vi var förra året. R:s jobb under vår, sommar och höst var ett välkommet avbrott från år av arbetslöshet men nu väntar vi spänt på att höra om de vill anställa honom även i år och självklart så söker han även andra jobb. Den stabilitet som ett jobb om så bara ett längre vikariat skulle ge skulle vara hemskt välkommen för mig för att slippa känna oron över att vara den enda som jobbar när jag samtidigt inte mår bra.

Den största orsaken är dock svår att göra något åt som samtidigt inte tar bort allt det goda med min situation. Jag är nämligen gravid och hormonerna och jag går som jag skrivit om tidigare inte riktigt ihop. Jag blir hemskt orolig, funderar mycket på livet och döden. För mig som har den bakgrund som jag har med båda föräldrar borta i unga år så blir även födseln så tydligt sammankopplad med det som beskrivs så träffsäkert i Härlig är Jorden: "Tidevarv komma, tidevarv försvinna, släkten följa, släktens gång". Ett nytt liv är för mig också en påminnelse om att livet är otroligt fragilt och skört. Så mycket som jag redan älskar den lilla pojken som ligger i min mage så är det svårt för mig att inte tänka på hur lätt han kan försvinna från mig och hur lätt andra jag älskar kan försvinna. Nu börjar jag nå punkten då jag då och då känner som buffar från insidan och jag tackar honom och gud för att de hjälper mig gå igenom den pärs som graviditeten är för mig på många plan. Än så länge kan jag dock glädjas åt att jag mått bättre fysiskt än förra gången.

Om vi ska lista glädjeämnen med denna graviditet måste jag säga att Lilla Bus intresse och längtan efter lillebror är en riktig hjärtevärmare. Hon tittar på ultraljudsbilderna och ler och säger att lillebror är så söt. Hon längtar och funderar på varför han inte kan komma nu direkt men glädjer sig åt att när det blir dags för hennes födelsedag så är det heller inte länge till lillebror ska komma till oss. Att vänta enda till sommaren kommer vara en evighet för henne och jag hoppas att entusiasmen håller i sig men jag ser helt klart vilka fördelar det finns med att vänta med att skaffa syskon. Hon har hunnit uppleva längtan efter syskon och det var inte bara något som dök upp en dag och förstörde friden. Även om jag inte tror att varje dag med lillebror kommer vara rolig för henne så tror jag ändå att hon nått en mognadsnivå där hon kan förstå i alla fall till en del att lillebror är mindre och att man bör ta hänsyn till honom.

Nu ser vi framåt mot att välkomna honom till oss och överösa honom med kärlek som vi gjort i över tre år med Lilla Bus. Lilla Lymmel, vi älskar och längtar efter dig, alla tre.

Kommentarer

  1. Stort grattis till lilla barnet i magen! Förstår att graviditeten kan vara ganska tudelad, men skönt att du börjat få buffarna nu :)

    Vi fick också en liten lillebror i familjen alldeles nyligen och jag delar upplevelsen av att det är skönt att storasystern är drygt tre år gammal och har en helt annan förståelse för saker och ting än en tvååring tex. Hon har också fått längta och fundera, och nu får hon glädja sig, mysa och gosa och hela familjen kan liksom hjälpas åt med nytillskottet. Det värmer otroligt i hjärtat att se henne när hon tittar lyckligt på sin bror!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg