Oidentifierade: Hur många rapporter ser ut och varför det inte alltid är lätt att matcha dem till någon

Här har vi Case File 141UMGA, en svart man i 30-45 årsåldern som dog av en hjärnblödning orsak av kokainmissbruk. Hans tänder var utan lagningar och de id-handlingar han hade på sig var inte hans. 

En annan är Case File 188UMOK. Han var en vit man som var ca 60-70 år gammal med grått hår, skägg och bruna ögon. Han blev påkörd av en bil och tros ha varit hemlös. Även om han var hemlös så hade han ändå en del smågrejer med sig som bestick, paraply, tobaksvaror osv som säkert gjorde hans liv lite lättare. Han hade en hemgjord käpp att stödja sig med och OK kläder för temperaturen i Oklahoma i februari (ca 0-10 grader), jacka, mössa, flanellskjorta, byxor, underkläder, sockar och skor. Han hade löständer i munnen som jag antar de inte lyckats spåra på något sätt i och med att han är fortsatt oidentifierad.

En tredje typ är Case File 217UFTX. Hon var en kvinna som troligen var 18-25 år gammal och hittades död i Turtle Creek. Hon hade inga spår av våld på kroppen så dödsorsaken kan ha varit självmord eller att hon fallit. Hon hade joggingkläder på sig och joggingskor hittades bredvid henne. Hennes hår var svart och ögonen bruna och hon var vit eller hispanic. Hon hade en del tänder med lagningar. 

Så här ser många rapporter ut och svårigheterna är många med att matcha dessa människor med en saknad. I två fall så är det möjligt att deras släktingar förlorat kontakten med sin släkting och även om de skulle hitta hans fil och se bilden är det inte säkert de känner igen honom. I exemplet där offret är kvinna så är det kanske så att hon är från Syd- eller Mellamerika och hennes släktingar inte vet att hon är död. Bilden av henne är dessutom ganska dåligt så kanske skulle de inte ens ha en aning att det är hon även om de börjar söka efter henne. 

Det finns ännu mer sparsmakade filer men dessa illusterar de typiska fallen, droger, hemlöshet eller självmord/olycka. Det är ofta man tror de flesta oidentifierade är mordoffer då många av de mest kända är mordoffer men de flesta är olyckor, överdoser osv och människorna är ofta dåligt kopplade till samhället. 

Kommentarer

Populära inlägg