29 oktober 2013

Retromamma och retrobarn

Ja, jag syns inte så bra på kortet men jag har mitt senaste fynd, en riktig retrojacka i väldigt bra skick, bara ett minihål på ena armen som knappt syns. Jag trodde ärligt att jag aldrig skulle hitta en retrojacka i min storlek med tanke på att kvinnorna på 70-talet verkar ha haft midjor som är tio gånger mindre än min och dessutom väldigt smala axlar och det har jag inte heller. Men denna från Helly Hansen passar mig och jag ska ta en bättre bild snart. Iris bär pappas gamla overall och pappas mössa som det står Småfolk på. Vi var sååå retro, det var bara den coola retrovagnen som saknades men man kan inte få allt. En i grön eller brun manchester hade dock varit pricken över i. Nu fick Zappen duga.

Iris var även retro under overallen. Jag bjuder på hela bildserien jag fick ta för att kunna fånga hennes kläder:


Morsans lilla busunge... Ingen falsk marknadsföring!


28 oktober 2013

Öppen förskola och blockering igen

Idag var jag och busfinken på Öppis på Carlshemskyrkan. Lilla Bus var nöjd med leken och att få vara med barn även om jag själv inte riktigt kände mig så bekväm som jag hoppats. Ingen var otrevlig eller så men det var lite för snuttigt med andakt med igelkottar och kristna leenden. Ja, jag är själv kristen men jag är inte den där evigt leende kristna som alltid visar en glad mask och jag är väldigt rädda för de där maskerna och the kristet utseende som finns hos vissa. Det jag gillade var just att det ändå var en kristen prägel på förskolan, annars tenderar SvK ibland att vara så utslätade att man kan tro att man är på vanlig kommunal Öppis. Apropå varför vi var där ens så är det för att vårt vanliga Öppis nere på Klossen är stängt för höstlov. Jag är klart mer en kommunal Öppis-människa. Men, alla var snälla och trevliga och jag kommer nog gå dit igen, en fördel är att det blir en skön promenad som inte är för lång så en dag man är sugen på att vara ute lite så är det perfekt och dessutom så var det en ganska bra blandning av åldrar vilket jag gillade. 

Jag vill så gärna blogga om allt jag tänker på just nu men nu sitter det stora hinder i vägen. Jag vill skriva mer om kristen uppfostran, allmänt om barnuppfostran och mer vanliga tips och råd som jag har gällande barn. Men, inte kommer ur... Jag går också runt och tänker på mina idéer jag har för böcker jag vill skriva men inte kan jag skriva på de heller för allt bara sitter inom mig och hittar sig inte ut. Jag vill kasta ur mig lite av det som finns där men just nu går det inte.

19 oktober 2013

Dödsbud

En person som spelat en viktig roll i min familj är numera inte längre med oss på den här sidan. Han föll ihop i skogen när han var på jakt. För er som inte är förtrogna med norrbottnisk kultur kan jag säga att detta är jämförbart med när en viking dog i strid och valkyriorna kom och hämtade honom direkt. Man får utgå från att han dog lycklig även om det är sorgligt att han inte längre finns. Vila i frid.

9 oktober 2013

Platt-TV och en ytterligare sängplats


Till alldeles nyligen var vi familjen med bara tjock-TV men nu är vi fullt normala i detta avseende och har nu endast platta televisionsapparater. I och med att vi inte länge behöver ha en TV-bänk i storlek som det isberg som Titanic träffade kan vi nu också ha en ytterligare sängplats som är tänkt till den minsta medlemmen i familjen. Vår plan är nämligen att börja överföra barnet från sängdelande samsovare till endast rumsdelande samsovare och detta är nu därför Iris madrass. Eftersom vi inte har så mycket plats känns en madrass mer praktiskt än en säng och vi vill ha en säng som en vuxen kan ligga ned i bredvid henne så spjälsängar och växasängar går bort även om de förstås tar ännu mindre plats. Vi har ingen brådska att få henne att sova på madrassen och funkar det inte så är hon välkommen tillbaka till vår säng men vi kommer att jobba med att få henne att åtminstone somna där varje kväll. Det åstadkom jag med framgång redan i kväll så vi har nu åtminstone lyckats en gång. Det var inte en enkel sövning utan en med mycket bök och gnäll men jag lyckades ändå genomföra den utan att varken jag eller Iris blev galen så jag har visst hopp om att lyckas igen. Iris är en mycket envis liten flicka men tack och lov är hennes mamma också mycket envis och denna gång så blev det som mamma ville. Det ska tilläggas att vi inte tänker använda några metoder utan fortsätta att söva henne med närhet som vi alltid gjort så övergången inte blir så stor. 

Det känns spännande och stort att ha startat ett nytt kapitel i vår resa med Iris!

8 oktober 2013

Den senaste tiden med lilla Bus

Kort ser ofta ut såhär numera:Stå still i onödan? Nääääää!


Ser gärna på Iggle Piggle och de andra kompisarna i In the Night Garden (I drömmarnas trädgård)Skulle bara hjälpa dig lite med matlagningen, inte pilla som du säger! Mulf!


Jag och min kompis Bäbi. 
5 oktober 2013

Barnloppis!

Idag blev det barnloppis och vi gjorde faktiskt en hel del fynd med fina fräscha kläder till Iris. Det mesta kan hon inte använda än utan är i nästa storlek men jag är väldigt nöjd. Jag handlade en hel ICA-kasse hos en säljare eftersom hon hade så många bra kläder i färger och modeller som jag gillar. Det var smart från prissynvinkel men samtidigt lite tråkigt att inte kunna köpa lite här och där och verkligen utforska varje stånd som jag brukar. Jag är i alla fall väldigt nöjd med de kläder jag hittat. Iris fick en klosslåda, en docka, en helikopter, en elefant och en bil. Hon var mest nöjd med dockan och näst mest med klosslådan. De andra sakerna var säkert helt OK men hon har inte riktigt helt fattat att leka med saker med hjul än men det kommer nog. Dockan har hon gått och burit på och kramat så jag fick ta och leta fram mina gamla sängkläder till docksängen och lite kläder till dockan men dockan var så liten att det inte fanns så många så jag får nog sticka eller sy några. "Bäbi" är i alla fall en ny kär familjemedlem och lite hoppas jag att jag kan pedagogiskt få henne att förstå att "Bäbi" sover i sin egen säng och att hon kan sova i egen säng den dag det blir dags. Jag känner ingen stress att låta Iris sova i egen säng men idag blir det ju dags och då tror jag knappast det skadar. 


2 oktober 2013

Lekpark och sjalträff

Idag var jag och Lilla Bus på en lekpark i stan och hade sjalträff. Vi som var där är mammor som använder sjal och sele för att bära våra barn i och jag lyckades lära mig en ny knytning. Om jag kommer ihåg ska jag fota när jag bär Lilla Bus i den så ni får se. Det är härligt att bära även om Lilla Bus förstås väger en del. Med bra redskap så är det dock inte värre än att bära samma mängd i en bra ryggsäck och inte som att bära i en BabyBjörn eller andra redskap som inte lämpar sig för större barn. Lilla Bus hade så roligt på lekparken och sprang omkring som en iller och inte ens favoritsysselsättningen, att skyffla sand, var bra nog när hon fick "smita" från mig och skratta när jag jagade henne. Hon är dock ingen riktig smitare, går hon utom synhåll från mig väntar hon på mig för springa iväg på riktigt vill hon inte utan att upptäcka världen med mamma på lite avstånd men ändå så nära att hon kan rädda henne om hon ramlar eller något farligt händer. 

Det var dock ansträngande att vara en liten iller, hon somnade fem över sju efter ca 15 minuters läggning. Det händer inte så ofta utan vanligen somnar hon 19.30-20.00 efter kanske en halvtimmes läggning. Snark! sa barnet.


Inte kvällens men lika fridfullt, dock ej lika snett. Nu är det ganska mycket kallare inne så hon sover heller inte i blöja utan i pyjamas, kvällens var en gul med bin på från IdaT.