18 januari 2013

Hon är så stor!!!Det känns faktiskt konstigt att hon kan göra sådana här saker nu. Hon äter vanlig mat även om hon förstås också ammar och jag hoppas hon fortsätter amma ett bra tag till. Gröt och fruktpuré blir det för det mesta men hon kan även äta sådant här:


Blodpudding är det ifall ni undrar och det var jättegott, hon åt nästan upp hela biten hon fick. Det är en bra konsistens som är lös nog att den är lätt att tugga och hård nog att den ändå är lätt hatt hålla när man inte har så smidiga händer än. Tunga är en annan favorit, precis som mamma slafsar hon i sig det med hög hastighet och stor finess. Tungan får dock mamma mata henne med i små bitar för den är lite för svår att hålla själv än men när hon börjar kunna använda pincettgrepp tror jag det säkert blir en favorit för sådan träning. Hon är så söt när hon äter något hon gillar, hon mmmmm:ar och hugger efter det som en kobra.

Sedan kan hon även göra så här:


Än är det inte stadigt nog för att jag ska låta henne sitta på golvet, dessutom saknar hon helt rädsla för att slänga sig rakt bakåt så det blir mest att sitta på sängen eller på golvet när en förälder sitter bredvid och vaktar men snart så sitter det där nog också perfekt. Haha, 'sitter', vilken fin ordvits, va? Så dålig att jag måste berätta för er att det är en ordvits. Jag skäms över mig själv men den får sitta kvar...

Vår lilla sötfink har blivit ett stort och kunnigt barn.