28 juli 2012

Farmor från Rödluvan och vargen?Hon är verkligen sjukt söt när hon sitter där i skyddet med sin gallerfilt och sin spetsmössa men visst tänker man lite på farmor från Rödluvan när man ser henne. Jag ville verkligen hitta en mössa som ger lite solskydd åt Lilla Bus, helst en utan spets och trams men den enda som var gjord för en liten skalle som jag kunde hitta var denna. Äckligt sött på en redan så söt unge men vad kan man göra? Jag brukar försöka balansera, tex med en tuff tröja men det är svårt att väga upp denna attack av gullighet. Skön tror jag i alla fall att den är så jag får väl trösta mig med det.

Nu är vi hemma i några dagar innan vi drar upp till Boden. Sedan åker vi hem igen en stund innan begravningen innan vi åker till svärmor igen. Lilla Bus har fått åka mycket men efter detta så ska i alla fall inte jag och Bus resa lika mycket, om pappa måste hjälpa sin mamma mer så stannar vi hemma och hittar på annat tok.

22 juli 2012

Längtar hem...

Jag känner en liten tagg i mitt bröst och jag längtar hem något gruvligt. Självklart så förstår jag att svärmor behöver R och att Lilla Bus ger henne mycket tröst i sorgen men själv längtar jag bara hem. Jag vill sova i min säng, leva mitt liv och ta med Iris till de platser jag vill att hon ska se hemma i Umeå, inte här. Jag vet att jag främst är självisk men jag kan heller inte förneka mina känslor och säga att allt är finfint. Jag är glad att vi kan vara där för henne men varje dag här är en dag till borta från mitt liv hemma. Jag har starkt övervägt att åka hem själv med Lilla Bus men jag kommer åtminstone stanna ett par dagar till. Jag väntar in beskedet när begravningen blir av, när vi vet detta så kan jag/vi åka hem ett tag och sedan återvända till den. Jag kommer inte klara flera veckor till här även om jag förstår att det nog är önskemålet från svärmors sida men någonstans måste man dra gränsen. R kan stanna, men inte jag, och dit jag går följer Lilla Bus nu när hon är så liten att ammas.

19 juli 2012

Resor och sorgligheter

För några dagar sedan fick vi lov att snabbt packa våra kläder och Lilla Bus i bilen och åka ned till R:s föräldrar. Hans pappa hade blivit allvarligt sjuk och låg på sjukhus. Vi fick reda på att vi inte ens kunde vara säkra att hinna dit i tid men tack och lov hann vi dit och fick besöka honom på sjukhuset. Tyvärr avled han nu i natt men han fick i alla fall se sitt lilla barnbarn tre gånger som han fruktade att han inte skulle ha hunnit. R:s pappa Stig blev 73 år gammal.14 juli 2012

Bara för att hon är så söt...
Iris i badet

Här är lite bilder från första badet:
Som ni kan se var det inte en favoritaktivitet även om dagens bad, nummer 2 gick betydligt bättre. Jag har insett att Iris inte har läst manualen som säger att bäbisar ska bada i kroppstempererat vatten, det är tydligen alldeles för kallt för henne utan det måste vara lite varmare än så för att hon ska trivas. Självklart har vi inte jättevarmt men något varmare måste det tydligen vara. Jag gillar ju att både bada och duscha jättevarmt så kanske kommer det från mig. Dagens bad var faktiskt helt OK i ett par minuter, sedan blev det skrik även då men mycket mindre. Om ni undrar över den något udda beskärningen av korten så är den där för att dölja mammas ben och konstiga miner som även fastnade på kortet.


Så här såg hon ut efteråt när hon tog igen sig efter sitt badtrauma insvept i filten jag stickat men ännu inte hunnit fästa trådarna på. Hon gillar den ändå!

10 juli 2012

Små apfötter...

Lilla sötnosen har extremt långa och väldigt rörliga tår. Rörligheten kommer nog från mig och tåstorleken på pappa. Fötterna är så söta och pappa  älskar att hålla dem och säga "Fossing!" och jag brukar kyssa dem. Så gulliga men jag blir lite orolig att hon ska bli en klätterunge när hon blir större...


8 juli 2012

Lilla Bus/Iris Ottilia

Första bilden på Lilla Bus. Så här såg hon ut när jag vaknat upp efter narkosen. Jag minns att jag var lite ledsen när har hörde att R inte hade klätt på henne själv och att de redan mätt och vägt henne fast barnmorskan sagt att de kunde vänta. Besvikelsen gick dock över till dagen efter.Mamma och Lilla Bus myser.
Mina älsklingar myser järnet och jag grät nästan när jag tog kortet för de var så underbart söta tillsammans.


Mamma visar upp sin svullna nuna och ger pappa en tokmin när han fotar oss.Här är vi uppklädda och redo att snart få åka hem. Mamma ska få sin kanyl borttagen och lite pappersarbete ska till men sedan ska vi få bege oss hem.

När vi väl fick åka så skulle vi gå till apoteket och köpa bröstvårtskräm och uj uj vad långt det var och vad varmt det var. Jag var inte van att gå så långt och det var varmt och kvavt så jag kollapsade nästan och Lilla Bus var ett argt och varmt barn som vrålade i babyskyddet. Till sist fick R gå med Lilla Bus och försöka trösta henne medan jag köpte dricka och sedan flydde vi ut och hittade en parkbänk där Lilla Bus blev avklädd byxorna och sockarna och när mamma och pappa druckit ur sina drickor så fick pappa gå till bilen och hämta den eftersom jag inte orkade gå längre och medan vi väntade fick Lilla Bus ha sin första offentliga amning på parkbänken utanför sjukhuset.

Vi fruktade det värsta när vi skulle ha Lilla Bus i babyskyddet i bilen pga det tidigare skrikandet men när R väl startade bilen blev hon hur lugn som helst och vi kunde faktiskt se att det kanske är rimligt att åka 50 mil till hennes farmor och farfar senare...

När vi kom hem så ammade Lilla Bus så intensivt att både hon och mamma somnade. Hela eftermiddagen och kvällen var mycket amning och det blev några gånger i natt också men hon sov jättefint mellan klockan 4 och 8.30 så jag är så stolt över henne. Nu vilar hon i babysittern och jag väntar på att hon snart ska vråla och vilja amma igen.

6 juli 2012

Snabbupdate

Den 4 juli blev jag mamma till en tjej på 3975 gram och 52 cm. Bilder och mer beskrivningar kommer.