29 juni 2011

Värme och kläder

Idag har det varit varmt och jag tog på mig ett par shorts jag bar förra sommaren utan större problem men upptäckte när jag farit iväg till jobbet att jag nu fann dem alldeles för korta för att bäras utanför stranden eller på andra privata platser som hemma. Man förändrar verkligen sin syn på vad som är acceptabelt när man väljer denna väg. Till skillnad från tex muslimer så visar jag armarna och allt nedanför knäna (om jag vill förstås) och ansiktet, halsen och en liten del av håret men det är fortfarande mindre än genomsnittssvensken. Bara om jag jämför med förra sommaren så kändes det då helt OK att ha trekvarts leggings och en kjol som gick över knät men nu känns det helnaket så nu har jag kjolar under knät och oftast till ankeln eller till golvet. Jag bär mer löst sittande kläder och jag har blivit helsåld på att använda en stor sjal eller poncho som ytterkläder så jag själv välja hur mycket av min kropp jag visar. Jag anser inte att de delar jag nu inte täcker med kläder är oanständiga men jag gillar inte att vara på gränsen klädmässigt så dessa shorts hamnar nu i ett annat fack och jag får leta efter andra som bättre stämmer överens med min tanke om vad som är anständigt.

27 juni 2011

Länge sedan...

... jag skrev på svenska nu. Jag vet inte varför det har blivit så men idag blir det ändring. Jag är trött som tusan, som alltid och längtar efter semestern om två veckor även om det är lugnt på jobbet just nu (peppar peppar). Sommaren är underbar, jag lever upp då, så är det bara.

Andligt har jag dock varit låg. Jag vill få ordning på det men av någon anledning går det inte, jag kan bara be gud om hjälp här.

Gnäll gnäll gnäll...

Berätta gärna om ni vill jag ska berätta något mer stimulerande.

Jo! Jag kan ju berätta om odlingarna! Vi har skördat fler tomater men bara bloody butcher än så länge. Två västeråsgurkor är på gång och många fler tomater. Ryssarna växer nästan till taket men har ännu inte mognat. De andra tomaterna har inte satt frukt än med det kommer väl. Vi har skördat en paprika och kan om någon dag skörda en till. Vi har skördat 23(!!!!) chili än så länge och har säkert 20 till på plantan. Så coolt! När sommaren är över ska jag lämna bokslut till er om hur mycket man faktiskt kan skörda från ett miniväxthus och en balkong samt några fönsterbrädor. Redan med nuvarande skörd är jag förvånad. Så kul, får se vad som händer med bönorna och resten av tomaterna sen. *ivrig*

Och snälla människor, var inte tysta, kommentera och fråga, jag längtar att höra från er för jag vet att ni finns och läser.

8 juni 2011

Värme!

Det sägs att värmen vi njuter/lider av kommer från Ryssland. Jag bryr mig inte om var den kommer ifrån men varmt är det. Som jag längtat efter sommaren men nu när den är här så gnäller jag... Silly little me!

7 juni 2011

Delikat problem...

Det är massor av år sedan jag senast blev bjuden på bröllop. Denna sommar har jag blivit bjuden på två stycken, den 29 juli och den 30 juli. Trots lite bök så går vi nog på bägge trots en resa på en 50 mil från det första till det andra bröllopet. Vem vet om det nästa efter det blir mitt eget? Hihi...