31 mars 2011

När jag söker...

När jag söker gud finner jag tystnaden
outgrundlig.
Så tyst.
Vad är det jag hör?
Det är tyst,
talar h*n inte?

Omvälvningen sker!
Ljuset är här
men h*n talar ej!

Är h*n tystnad i mötet med mig?

Möt mig och vi hoppar hand i hand

21 mars 2011

Jag överväldigas av kärlek

... till min älskade R. Han har varit så underbar i kväll att jag inte kan beskriva min lycka. Han är en underbar man men precis som jag inte alltid är en underbar kvinna så kan han ha sina sidor. Men idag kom jag hem till fläskgratäng och broccoligratäng och kramar och gos. Suck, livet är ljuvt! Min syster brukar säga att om män bara visste hur lätt det är att göra en kvinna nöjd, och ja, där tror jag hon har rätt, en middag och några pussar räcker långt. Jag hoppas också att om en tid ha goda nyheter om oss, men än får de som läser vänta på att höra vad...

20 mars 2011

Bilder av mitt liv

Jag har utlovat det, jag vet. Ja, kameran har batterier nu och jag har tagit några men inga som jag kommit på något vettigt att blogga om. Jag har insett att majoriteten av korten på mig är sådana där jag ser ut att ha många smörgåsar för lite för att få till en picknick (several sandwiches short of a picnic)... Det kan ju vara för att det är så det är men jag väljer att hoppas på att jag har fel.

I kväll blir det semlor i alla fall trots att jag borde avstå nu när det är fasta. Jag väljer att ha en halvdagsfasta på fredagar, inte köpa kläder och att i första hand använda mat från frysen och skafferiet. Mjölk, grädde och grönsaker köper jag dock för att ha något till det som finns där.

17 mars 2011

Dag 16 – Första kyssen

På ett scoutläger men en kille jag tror hette Daniel och var från Gnesta. Det var länge, länge sen...

Dag 15 – Mina drömmar

Ett hus med trädgård och helst höns eller ankor.

Många snälla barn.

Ett liv med min följeslagare.

Lagom mycket pengar.

Inte jobba heltid.

Resa minst vart annat år.

Dag 14 – Dåliga vanor och laster

Vi tar det i punktform utan inbördes ordning.

Dåliga vanor
 • Jag är hetleverad, högljudd och tycker alldelens för mycket om mig själv
 • Jag gillar att skrika mer än att tala
 • Jag rapar en hel del
 • Jag svär alldelens för jävla mycket
 • Jag avbryter folk
 • Jag vill helst bestämma allt
 • Jag dömmer folk för lätt
 • Jag städar helst inte alls
 • Jag gillar vara uppe på kvällen och sova länge på morgonen
Laster

 • Lakrids
 • Kläder
 • Grädde
 • Böcker

Jag har säkert glömt hälften...

14 mars 2011

Jag drömmer om att vara en bloggmaskin...

... ja en sådan där bloggare som kastar upp 2-3 poster per dag och de är 80% bra. Hur många bra poster har jag själv skrivit? Tja, inte är det 80% bra i alla fall. Jag önskar verkligen att jag dels kunde skriva den mängden kvalitet och dessutom att jag faktiskt fick ur mig allt som ligger och bubblar i mig som jag faktiskt vill säga men som aldrig blir sagt för det låter så banalt när det hamnar här på skärmen. Dessutom skulle jag vilja fota lite mer för det är så mycket lättare att skriva något när man har ett kort. Men tar jag kort? Nej. Nej. Nej. Någon gång i tiden lades det en förbannelse över min familj, en som hindrar människor från: 1. Ha fungerande kameror 2. Ha batterier i kameran 3. Komma ihåg kameran när man åker bort 4. Komma ihåg att ta upp kameran när man åker bort 5. Ta fina bilder 6. Inte ta 20 bilder på en ekorre och ingen på något snyggt eller viktigt 7. Ladda upp/framkalla filmen 8. Göra något åt den tagna bilden. Ni fattar hoppas jag... I skrivande stund är jag drabbad av punkt 2. Ja, jag behöver bara ladda batterierna men man måste ju göra det också. Ja, jag kan köpa batterier också, men då måste man komma ihåg det också. Följden är att jag inte tagit bilder på månader. Jag utgår från att om jag får barn så kommer det inte finnas en bild efter de första veckorna, sedan ett album fullt från ca 1 år och sedan ett hopp tills de fyller sju. Stackars unge, men jag kan säkert ge dem trauman på något annat sätt.


Gammal bild...

6 mars 2011

Jag är vid liv

Vill bara uppdatera bloggen och säga att jag är vid liv. Jag har startat ett inlägg som inte blev klart och sedan tog allt stopp. Förhoppningsvis kommer den sakta analkande våren att ge mig mer energi. Snart har vi fastan och då ska jag ta itu med min andliga hälsa också.